Liceul Teoretic Dabuleni
 Liceul Teoretic ”Constantin Brancoveanu” Dabuleni

Din 1961 educam oameni. Din generatie in generatie.


ISTORIC

 

Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” se află in tânărul oraş Dăbuleni din sud-estul judetului Dolj, la limita cu judetul Olt. Oraşul este aşezat pe Valea Dunarii, într-o zonă nisipoasă, dar cu locuitori harnici, renumiti în judet, cunoscuţi în toată ţara.

Părinţii sunt interesaţi de pregătirea intelectuală a copiilor lor, dornici ca aceştia să depăşească stadiul lor de pregătire pentru a se afirma în viaţă, pentru a îmbrăţişa alte meserii decât cele practicate de ei. Speranţa lor rămâne şcoala.

      Liceul Teoretic Dabuleni este situat aproape de centrul localităţii, pe o stradă la aproximativ 150 m nord de drumul naţional Corabia-Craiova, la o distanţă de 80 km de reşedinţa de judeţ, Craiova. Elevii care frecventează unitatea noastră şcolară provin din localitatea Dabuleni şi din localităţile limitrofe.  

 La 15 septembrie 1961 şi-a deschis porţile un local de şcoală, fiind cunoscut sub numele „Şcoala Medie Mixtă Dăbuleni”, devenind ulterior Liceu Real-Umanist şi, prin decretul prezindetial nr.191 din 12 iulie 1977, Liceul Real-Umanist Dăbuleni se comasează cu Liceul Agroindustrial Bechet, rezultând Liceul Agricol  Dăbuleni.

          În urma evenimentelor politice din decembrie 1989, începând cu anul scolar  1990-1991 ia fiinţă Liceul Teoretic “Constantin Brâcoveanu” Dăbuleni. Acest liceu funcţionează în  localul Şcolii generale nr.4 Dăbuleni până  în luna septembrie 2001.  În anul şcolar 1993/1994,  Liceul Teoretic “Constantin  Brâncoveanu” Dăbuleni dă prima promoţie de absolvenţi, iar din anul scolar 2001-2002 funcţionează într-un nou local, comasându-se cu Şcoala generală nr.2.

              In anul 2010, devin structuri ale Liceului Teoretic “Constantin  Brâncoveanu”, Dăbuleni: Scoala Gimnaziala Nr.3, Dabuleni, Gradinita Nr.3, Dabuleni si Gradinita Nr.4, Dabuleni si Clubul Sportiv Kaiac-Canoe .